E-zine met tekst, foto’s, video en podcast voor ministerie van IenW

Het ministerie van IenW organiseerde in november 2019 de Week van het Werkplezier. Sabel Communicatie werkte met een brede glimlach aan een bijbehorend e-zine vol praktische tips.

De wens: interne communicatie in en over de week van het werkplezier
Een ‘kantoorjungle obstacle run’. Een workshop over zittend werken en de zin van het opstaan. Maar ook een wandeling langs kunst en poëzie, en gesprekken over het combineren van werk en mantelzorg. Het is een kleine greep uit het gevarieerde programma van de Week van het Werkplezier, die het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voor medewerkers op touw zette. Om alle gelukvergrotende, comfortverhogende en balansverbeterende adviezen met collega’s te delen, vroeg het departement aan Sabel om een aantrekkelijk e-zine samen te stellen.

Het idee: een digitaal magazine met een mix van middelen
Hoe afwisselender je werk, hoe groter het plezier. Dat motto hanteerden we, vrij vertaald, bij onze invulling van het digitale magazine. Het leverde een rijkgeschakeerde special op om lekker door vooruit te swipen en weer terug te scrollen. Medewerkers klikken op een van de boeiende artikelen en levendige foto’s, bekijken een videoverslag, luisteren naar een verdiepende podcast of duiken direct in een toolbox. Zo verzamelen zij praktische tips voor een gezonde en gelukkige werkdag.

Het resultaat: waardering voor persoonlijke verhalen
Dat positiviteit aanstekelijk werkt, heeft het e-zine onderstreept. Volgens communicatieadviseur Inge van der Marel van IenW reageerden medewerkers enthousiast. ‘De persoonlijke verhalen, podcast en adviezen werden door hen zeer gewaardeerd.’ En hoe kijkt Inge terug op de totstandkoming van het e-zine? ‘De mensen van Sabel stelden zich flexibel op en dachten goed met ons mee. Dat heeft geleid tot een fijne samenwerking en een erg mooi eindproduct.’

Ook jouw mooie initiatieven vatten in een digitaal magazine? Bel  Judy!7 ADVIEZEN VOOR EEN JAARVERSLAG MET MEER IMPACT

Download onze whitepaper en ga direct aan de slag met de nieuwste inzichten en mogelijkheden voor jaarverslaggeving.

Download whitepaper