Wij zijn Sabel

Lees ons verhaal

Wij zijn Sabel Communicatie. Het bureau voor verhalende kracht. Vlijmscherp, maar ook ontwapenend, inlevend en zacht.

In een wereld van eilandjes, wantrouwen en waan van de dag, brengen wij aandacht. We nemen organisaties terug naar de essentie, de identiteit. We loodsen mensen door transities en complexiteit. En we verbinden wat losgezongen raakte. Want in die verbinding zit voor ons steeds de kern. In diepgaande connectie, hechtheid en echtheid. Ja echtheid. Echte verbinding is namelijk puur. Die schuwt niet wat ruw is, wat rafelt of schuurt.

En wat is het dat die verbindingen smeedt? Kwetsbaarheid, persoonlijkheid, openheid. Het delen van verhalen die emoties oproepen. Die iets teweegbrengen, iets in beweging brengen.

We zijn bij Sabel voorvechters van het verhaal. Vormgevers, bladenmakers, adviseurs, redacteurs. Allemaal. Die verhalende slag kan in grote interventies zitten, zoals verhalensessies, long reads of corporate stories, maar zit ook vaak in kleine elementen. In een opening, draai of zinnenprikkelende zin. In een sprankje persoonlijkheid, karakter, of wat ménselijkheid.

Die menselijkheid, die zoeken we ook in ons contact met elkaar. We kunnen onszelf hier laten zien, en staan voor een ander klaar. Met een steunende schouder, tips om te groeien, of een tenenkrommend slechte woordgrap. Los zijn we professionals, maar samen op ons best.

Ook met opdrachtgevers streven we dat samen-gevoel na. Het maakt ons blij als we terughoren dat we als colléga’s voelen. Dat we méér worden dan ‘opdrachtnemer’ of ‘externe’. Bij Sabel knikken we daarom niet klakkeloos mee. We willen écht helpen, uitvinden wat nódig is. Ook al is dat niet altijd de makkelijkste weg. En soms kan het niet anders, dan hebben we pech.

De oorsprong van Sabel ligt trouwens in tekst. Al zijn we uitgegroeid tot een communicatiebureau met een breed pallet; taal – in beeld, geluid en schrift – is nog altijd wat ons hier bindt. Taal raakt ons, wapent ons, vermaakt ons. Nu als volwassenen en vroeger als kind.

Van de verlegen stotteraar die uit haar schulp kroop op schrift, tot de trouwe dagboekschrijver, in 30 jaar geen dag gemist. Van de fantasievolle striptekenaar, altijd aan de schets, tot de stiekeme boekenverslinder, boek zelfs op schoot in de les. Van de rozige avonturenbelever, voorgelezen in bed, tot de vertellende moeder, die belangrijke levenslessen in haar verhalen zet.

Samen zijn wij Sabel Communicatie. Het bureau voor verhalende kracht, waar we luisteren en vertellen met hoofd en hart. Wij geloven dat goede communicatie zowel hoort als zegt.

Wij zijn Sabel Communicatie. Het bureau voor verhalende kracht.