Video

Spectaculaire film over stormvloedkeringen voor RWS

Spectaculaire film over stormvloedkeringen voor RWS

In opdracht van Rijkswaterstaat filmden we de imposante Maeslantkering, Hartelkering, Hollandsche IJsselkering en Haringvlietsluizen.

1953, het jaar van een van de grootste rampen in de vaderlandse geschiedenis; de watersnoodramp. Het was de aanleiding voor de aanleg van de Deltawerken. Rijkswaterstaat wilde vier van deze imposante waterkeringen én het beheerteam erachter eren met een korte film.

Het project groeide uit van een ‘gewoon’ bedrijfsfilmpje tot een echte documentaire. De teamleden brachten we als voice-over in beeld, zodat de kijker als het ware met ze meeloopt over het terrein.

Om het nut en de noodzaak van de gigantische waterwerken kort te duiden, verwerkten we ook archiefmateriaal over de watersnoodramp en de bouw van de keringen in de minidocumentaire.

2 miljoen burgers in Zuid-Holland houden droge voeten dankzij de Maeslantkering, de Hartelkering, de Hollandsche IJsselkering en de Haringvlietsluizen.

Sabel heeft de trots en betrokkenheid van onze medewerkers met deze korte film goed weten te vatten. Toen we hem voor de eerste keer zagen, hadden we gewoon kippenvel!

Ook een film die zorgt voor trots en betrokkenheid?

Neem contact op met Eva