Een meeslepend magazine over een onderbelichte politietaak

Wie door het treffende magazine ‘Scherp’ bladert, doorziet het belang van Intelligence in alle facetten van het politiewerk.

 

We zetten Intelligence op de kaart

We moeten eerlijk bekennen: toen de politie ons vroeg verhalen te maken over Intelligence, waren sommigen van ons even bang dat we ons zouden onderdompelen in een slaapwekkende wereld van nullen en enen. Een wereld van emotieloze feiten, zoemende computermonitors en onbegrijpelijk jargon. Hadden wij het even mis.

De verklaringen van Holleeders zussen? Mede mogelijk gemaakt door Intelligence. Maandenlang meelezen met miljoenen chatberichten tussen criminelen door het infiltreren van Encrochat? Mede mogelijk gemaakt door Intelligence. Agenten die, terwijl ze naar een incident rijden, een seintje krijgen dat de betrokken persoon vaker geweld heeft gebruikt tegen de politie? Mede mogelijk gemaakt door Intelligence.

In het bloedstollende speurwerk en heldhaftige optreden van de politie speelt Intelligence een steeds grotere rol. En die potentie is nog lang niet uitgeput. Dát maakten we voor de politie duidelijk in een publicatie in magazine-vorm, genaamd ‘Scherp’.

Een magazine dat je niet kunt wegleggen

Met de verhalen van Intelligencemedewerkers hadden we goud in handen, beseften we al snel. Of, beter gezegd: ruwe diamanten. En o wat genoten wij ervan om die te slijpen. We legden onze ziel en zaligheid in het magazine.

Neem onze bladmanager Viona die de mooiste contentvormen en rubrieken uit haar hoed toverde om de link tussen Intelligence en alle andere politiedisciplines glashelder te maken. En met een grijns van oor tot oor aan de samenwerking denkt. ‘We kregen zóveel ruimte en waardering voor onze professionaliteit!’

Of fotograaf Lars die in de laatste minuten van zijn bootreis naar Vlieland bij de uitgang in de startblokken stond. En na het aanmeren direct de kade op sprintte om de lokale wijkagente mét de toestromende menigte op de foto te krijgen.

Neem de tekstschrijvers Annemiek, Tim, Vincent en Jorieke die zich tot op het kleinste detail inleefden in de wereld van hun interviewees. En verhalen optekenden die lezers het gevoel geven dat ze erbij waren.

Of artdirector Marc die de Intelligence-mensen en hun werk op hun mooist visualiseerde. En tot een resultaat kwam dat positieve reacties opriep tot ver buiten Intelligence zelf.

Bekijk het magazine online

Online werd het magazine al enthousiast gedeeld. Lovende reacties om trots op te zijn. Jan ter Mors, programmadirecteur: ‘Trots om te publiceren over de ontwikkelingen van intelligence bij de politie.’ Tjeerd ten Brink, programmasecretaris: ‘Het magazine Scherp laat zien hoe we de stap zetten van onderbuik naar onderbouwing en van reactie naar ‘proactie’.’

Meer weten over het voorafgaande adviestraject?

Dit blad was een van de middelen die volgden uit een intensief adviestraject dat we voor de politie deden. Met een analyse, strategie en contentplaybook hielpen we Intelligence uit de schaduw te treden. Lees er hier meer over.

Wil jij een magazine van de bovenste plank? Bel Viona!7 ADVIEZEN VOOR EEN JAARVERSLAG MET MEER IMPACT

Download onze whitepaper en ga direct aan de slag met de nieuwste inzichten en mogelijkheden voor jaarverslaggeving.

Download whitepaper