Een handzame kaartenwaaier als geheugensteun voor Rijkswaterstaat

Adviseurs van Rijkswaterstaat beoordelen inschrijvingen voor nieuwe projecten met de Best Value-aanpak: ze zoeken naar de meeste waarde voor de beste prijs. Wij ontwierpen voor hen een kaartenwaaier op broekzakformaat. Zo hebben de adviseurs altijd hun criteria bij de hand om onderbouwde keuzes te maken.

De wens: veel informatie bundelen in één communicatiemiddel
Projecten opleveren van een hoge kwaliteit, binnen het budget, de deadline en met een tevreden opdrachtgever en opdrachtnemer. Daar gaan ze bij Rijkswaterstaat voor. Hun Best Value-aanpak helpt daarbij. Beoordelaars waarderen nieuwe projectinschrijvingen aan de hand van doorslaggevende en zwaarwegende redenen die onderverdeeld zijn in vier categorieën: risico’s, prestaties, kansen en interviews.

Het idee: een handzame kaartenwaaier
We bundelden alle beoordelingsredenen en categorieën in een compacte en handzame kaartenwaaier. De categorieën maakten we herkenbaar door ze in opvallende kleuren te verdelen. De waaier kreeg een handzaam formaat, zodat hij makkelijk te gebruiken en te bewaren is.

Het resultaat: een bruikbaar middel voor beoordelaars
De waaier bestaat in totaal uit 17 kaartjes –uiteraard in de huisstijl van Rijkswaterstaat. De omslag heeft een opvallende voorkant en bevat aan de binnenkant een korte leeswijzer die de gebruiker door de kaartenwaaier heen begeleidt.

‘De beoordelingswaaier geeft handen en voeten aan onze specifieke manier van beoordelen bij Best Value-projecten. Het helpt onze beoordelaars deze gespecialiseerde systematiek gemakkelijk toe te passen’, aldus Best Value- en BPKV-adviseur Leon Laureij.

Willen jullie ook complexe communicatie bruikbaar en handzaam maken? Neem dan contact op met Danique!7 ADVIEZEN VOOR EEN JAARVERSLAG MET MEER IMPACT

Download onze whitepaper en ga direct aan de slag met de nieuwste inzichten en mogelijkheden voor jaarverslaggeving.

Download whitepaper