Duurzaamheidsverslag E-zine

Duurzaamheidsverslag voor IenW

Met goed projectmanagement, een grote efficiƫntieslag, leesbare teksten en passende beelden maakten we van het IenW Duurzaamheidsverslag een voorbeeld voor vele andere duurzaamheidsverslagen.

Verduurzaming van het wagenpark, maatregelen om luchtkwaliteit te verbeteren en ontwikkelingen binnen de energietransitie. Het is een kleine greep uit de onderwerpen waarover we schrijven in het duurzaamheidsverslag van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Het verslag is niet alleen groot in omvang, ook het proces eromheen neemt meerdere maanden in beslag. Maar door goede voorbereiding en continue afstemming met de opdrachtgevers verliezen we het overzicht geen moment uit het oog. Sterker nog: door verschillende verbeterslagen vanuit onze kant is het proces alleen maar efficiƫnter geworden. Zo ontwikkelden we bijvoorbeeld een blauwdruk voor de verschillende hoofdstukken, waarmee de interviewkandidaten van tevoren precies weten welke informatie we bij ze opvragen. Ook kortten we de teksten flink in ten opzichte van vorige verslagen, besteden we veel aandacht aan leesbaarheid en zoeken we de mooiste beelden ter ondersteuning.

We zijn ontzettend trots dat we nu al 2 keer een prachtig IenW Duurzaamheidsverslag konden uitbrengen, waarmee we ook de opdrachtgever blij konden maken. En dat andere ministeries en organisaties ons naar aanleiding hiervan hebben benaderd om ook hun verslag te schrijven, is al helemaal een mooie beloning.

Bekijk het Duurzaamheidsverslag 2022.

Ook een duurzaamheidsverslag dat je doelgroep echt leest?

Neem contact op met Judy