Jouw organisatie, de gangmaker van het feest

Corporate story Defensie

Een ijzersterke corporate story die het DNA van Defensie verwoordt.

De wens: een aansprekend organisatieverhaal
Defensie wilde haar bestaansrecht en haar DNA vatten in een aansprekend organisatieverhaal. Om de medewerkers van de grote, vertakte organisatie een gevoel van betrokkenheid en saamhorigheid te geven. En om te duiden waarom Defensie nodig is; voor Nederlandse burgers die vaak geen oorlog in of dichtbij Nederland hebben meegemaakt.

Het idee: het DNA van Defensie filteren uit 150 verhalen
Wij gingen op zoek naar het ‘waarom’ van Defensie. Het échte DNA van een organisatie vind je niet bij een select groepje in de top. Daarom spraken we in vijf grote focusgroepen en heel veel kleinere sessies ruim 150 diverse medewerkers en andere betrokkenen. Uit die gesprekken destilleerden we het organisatieverhaal van Defensie. Dat verhaal toetsten we bij burgers met een online enquête van duizenden respondenten.

Het resultaat: een indrukwekkende corporate story in een film
Met een indrukwekkende corporate story en de verfilming daarvan laat Defensie de kern van de organisatie zien. Haar onmiskenbare bestaansrecht. ‘Defensie beschermt wat ons dierbaar is’ is nu dan ook de vaste pay-off  van Defensie. Toenmalig minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert: ‘Door z’n eenvoud heeft de boodschap alle kracht in zich. Iedere dag worden grenzen overschreden. Militairen staan pal voor onze vrijheid en onze waarden.’

 

Ook een ijzersterk verhaal over het ‘waarom’ van je organisatie? Adryan helpt je graag.

 7 ADVIEZEN VOOR EEN JAARVERSLAG MET MEER IMPACT

Download onze whitepaper en ga direct aan de slag met de nieuwste inzichten en mogelijkheden voor jaarverslaggeving.

Download whitepaper