Verhalenserie ‘Kantoor aan de keukentafel’ verbindt UWV’ers in coronatijd

Reeks verhalen geeft UWV-medewerkers in tijden van corona en thuiswerken het gevoel dat ze er niet alleen voor staan. Communicatie tijdens corona.

De wens: verbinding terwijl iedereen thuiswerkt
Tijdens de intelligente lockdown zijn Nederlandse keukentafels massaal omgedoopt tot bureaus. Ook bij UWV werkt het grootste deel van de 19.000 medewerkers vanuit huis. Bezorgd, ontregeld, geïsoleerd. Ze missen het contact met hun collega’s. De kletspraatjes af en toe. De emotionele steun. Hoe kunnen we medewerkers, ondanks de fysieke afstand, bij elkaar brengen?

Het idee: eerlijke verhalen vanaf de thuiswerkplek
In de verhalenreeks ‘Kantoor aan de keukentafel’ bellen we elke dag met een UWV-collega. Wat doet deze situatie met je werk, maar ook met jou als persoon? Hoe zit je erbij? Hoe sta je erin? Het contact is juist in deze tijd heel bijzonder merken we, ook in onze interviews. Hechter. Opener. Dankbaarder. Het doet mensen goed om hun verhaal kwijt te kunnen. Het zorgt voor saamhorigheid op afstand.

Na een maand aan quarantaineverhalen is nog geen verhaal hetzelfde. De een laat lachend weten dat de verlaten sfeer in sommige donkere kantoorafdelingen hem doet denken aan the walking dead. Een ander werkt thuis en vindt alleen in de ochtenduurtjes, als het gezin nog op één oor ligt, een beetje rust. Nog weer iemand vertelt trots, maar bezorgd over collega’s die zich bijna over de kop werken om bedrijven te kunnen redden met de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid. En een ander stelt zich met zijn teruglopende werkvoorraad bereid om andere collega’s of zelfs andere organisaties te ondersteunen (‘Laat mij maar vakkenvullen als ik daar harder nodig ben.’) Ondanks de verschillen, is elk verhaal herkenbaar.

Ondanks de fysieke afstand, zijn de UWV’ers verbonden. Ze staan er samen voor.

Het resultaat: herkenning en erkenning via intranet
Floortje Zurhorst, senior communicatieadviseur Concerncommunicatie bij UWV: ‘Het zijn mooie en eerlijke verhalen over waar de collega’s tegenaanlopen en hoe ze met de situatie omgaan. Deze vorm wordt erg gewaardeerd door collega’s doordat het allemaal herkenbaar is. Direct nadat het idee voor de serie was ontstaan, is Sabel ermee aan de slag gegaan en hebben ze álles geregeld. Contact met de medewerker, interviewen, artikel schrijven, foto erbij, planning maken. Het enige dat wij hoefden te doen, was namen aanleveren en het artikel op ons intranet plaatsen. Echt heel fijn om dit in hectische tijden vol vertrouwen te kunnen uitbesteden.’

De prachtige verhalenreeks staat nu niet alleen op het intranet van UWV, maar verschijnt wegens groot succes ook op de socialmediakanalen van UWV:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beeld: UWV

Ook het verlangen om je collega’s virtueel te verbinden? Bel Viona!7 ADVIEZEN VOOR EEN JAARVERSLAG MET MEER IMPACT

Download onze whitepaper en ga direct aan de slag met de nieuwste inzichten en mogelijkheden voor jaarverslaggeving.

Download whitepaper