Onboarding: rode loper van UWV rolt tot aan je voordeur

Welkom, ook thuis! Dankzij digitale onboarding stappen nieuwe medewerkers van UWV in een warm bad.

De wens: interne communicatiemiddelen voor een warm welkom voor nieuwe medewerkers
UWV wil bij de introductie dat medewerkers zich direct onderdeel van de organisatie voelen. Dat ze nóg meer zin krijgen om aan de slag te gaan, hun weg weten te vinden en een vliegende start kunnen maken. De onboarding van nieuwe collega’s verdient aandacht. Bij Sabel zorgen we natuurlijk graag voor de interne communicatiemiddelen.

Het idee: een e-zine op je digitale deurmat
Waarom wachten tot de eerste werkdag met het opbouwen van een band tussen nieuwe medewerkers en de organisatie? In een e-zine vol achtergrondinformatie en verhalen van collega’s, maken ze thuis al kennis met UWV. Niet alleen met hun eigen taken en de organisatiebrede opgaven, maar ook met de mensen en hun drijfveren. Want waar staat UWV voor, en jij straks dus ook? Hoe leeft de strategie ‘vertrouwen in vakmanschap’ en wat betekent die voor jou? Wat typeert UWV’ers nou, en waarom pas jij daar zo goed tussen?

Managers spelen een cruciale rol in de verwelkoming. Net als de aangewezen collega die de nieuwkomer wegwijs maakt. Die krijgen een toolkit die hen houvast geeft. Een interactieve pdf met bijvoorbeeld een leidraad voor het startgesprek en instructies voor het verzorgen van een startkoffer met onder meer telefoon en laptop. Met als kers op de taart: een leuke boodschap op het kofferlabel.

Het resultaat: een totaalpakket voor professionele onboarding
Een gestroomlijnde onboarding. Het professionele totaalpakket van interne communicatiemiddelen maakt nieuwe medewerkers wegwijs én enthousiast, nog voor ze goed en wel zijn begonnen. Klaar voor hun nieuwe avontuur. En dat is waardevol, vindt UWV. Communicatieadviseur HRM Ingeborg Westerhuis: ‘Het eerste concept van Sabel was gelijk goed. Met een paar wijzigingen hadden we al snel het eindresultaat, waar we erg blij mee zijn, bereikt.’

Door de digitaliseringsslag houdt UWV het programma eenvoudig actueel en werkt het ook nog eens goed op afstand. Komt dat even goed uit in coronatijd!

Ook gestroomlijnd onboarden, online of offline? Viona vertelt je graag meer!7 ADVIEZEN VOOR EEN JAARVERSLAG MET MEER IMPACT

Download onze whitepaper en ga direct aan de slag met de nieuwste inzichten en mogelijkheden voor jaarverslaggeving.

Download whitepaper