Met visual storytelling stimuleert IenW CO2-reductie

In 2030 wil het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) energie- en klimaatneutraal zijn. Met visual storytelling zet uitvoeringsorganisatie Rijkswaterstaat medewerkers, bezoekers en partners aan het denken over hoe zij in hun werk kunnen bijdragen aan CO2-vermindering.

Het idee: visual storytelling via een animatie en een presentatiewand
Met visual storytelling. We vertellen het verhaal op de presentatiewand in steekwoorden. Door feiten te verbeelden, maken we ze begrijpelijker. Dat de uitstoot van IenW in 2018 115.000 ton CO2 was, verduidelijken we bijvoorbeeld door te vertellen dat die uitstoot gelijk staat aan 26.000 huishoudens, net zo veel als een kleine stad. En we weten allemaal: goed gedrag begint bij jezelf. Daarom is de presentatiewand herbruikbaar én van het meest circulaire bouwmateriaal.

De animatie spelen we af in een loop. Medewerkers hoeven zo niet op een startknop te drukken. Geen keuze- of handelingsmoment om op af te haken dus. De animatie heeft geen audio, om irritatie te voorkomen. In plaats daarvan werken we met bewegend beeld en tekstbalken met strategisch gekozen accenten op sommige woorden. Zo zie je maar: voor een mooi en duidelijk verhaal heb je niet altijd volzinnen nodig.

Het resultaat: aandacht voor een helder verhaal
Veel voorbijgangers vertraagden hun pas en stopten om een lange blik te werpen. Missie geslaagd: het klimaatverhaal van IenW is in razend tempo verspreid. Inmiddels heeft de presentatiewand al op verschillende plaatsen gestaan, waaronder bij het ministerie in Den Haag en bij Rijkswaterstaat in Utrecht.

Wil jij een vuurtje aanwakkeren met visual storytelling? Bel Danny!

Zoeken:

Heb je een vraag?
Stuur ons nu een bericht!
Colofon Contact