E-zine vol ervaringsverhalen voor ZonMw-programma Palliantie

In Palliantie. Meer dan zorg is 5 jaar gewerkt aan het realiseren van een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en hun naasten. Sabel maakte een e-zine als passend podium voor de resultaten.

 

De wens: een geschikt communicatiemiddel voor de klinkende resultaten van 5 jaar Palliantie

De Nederlandse organisatie ZonMw financiert gezondheidsonderzoek en stimuleert het gebruik van ontwikkelde kennis om daarmee de zorg en gezondheid te verbeteren. ZonMw heeft als hoofdopdrachtgevers het ministerie van VWS en NWO. In het ZonMw-programma Palliantie. Meer dan zorg werkten verschillende partijen aan verbeteringen in de palliatieve zorg, voor onder andere zorgpersoneel, onderwijs, patiënten én hun naasten. Het programma duurde 5 jaar en leverde tientallen mooie resultaten op. ZonMw zocht een communicatiemiddel waarin de resultaten van het programma in het zonnetje konden worden gezet. De communicatieadviseurs van Sabel Communicatie dachten meteen aan een middel waar je alle kanten mee op kunt: het e-zine.

Het idee: terug- en vooruitblikken in feiten en verhalen

Samen met ZonMw maakte Sabel een opzet voor een online magazine waar elke lezer iets aan zou hebben. Onze contentspecialisten zetten vervolgens hun tanden in een videoscript, een animatie, een podcast, feitelijke informatie en indrukwekkende verhalen om het magazine mee te vullen. ZonMw zelf leverde 9 artikelen over bijzondere projecten uit de oogst van 5 jaar Palliantie. En onze ontwerpstudio ging aan de slag met een overzicht in beeld. De content moest niet alleen een interessant e-zine vormen, maar ook als losse elementen deelbaar zijn via de verschillende socialemediakanalen van ZonMw en andere betrokkenen.

Het resultaat: een afwisselend e-zine dat overzicht én verbinding biedt

Net als de resultaten van het programma Palliantie. Meer dan zorg mag ook het e-zine er wezen, al zeggen we het zelf. Persoonlijke verhalen en columns, feiten en cijfers in een handige infographic, een overzicht van de projecten en de gewenste blik vooruit: het zit er allemaal in. Voor de betrokkenen een mooi overzicht van het programma waar ze 5 jaar lang zo hard aan hebben gewerkt. Voor externe partijen een interessante kijk op de ontwikkelingen in de palliatieve zorg anno 2020. En voor Sabel een dankbare klus met een indrukwekkend thema.

Communicatieadviseur Marjorie Cohlen: ‘De ideeën in de offerte van Sabel spraken ons direct aan. Dit resulteerde in een e-zine waar we trots op zijn. We hebben de samenwerking als zeer plezierig ervaren. Er was veel mogelijk en we konden altijd snel met Sabel schakelen.’

Ook behoefte aan een passend podium voor resultaten die klinken als een klok? Bel Judy!

Nieuwsgierig naar het e-zine? Bekijk het op de site van ZonMw.

✔ Een e-zine biedt veel mogelijkheden voor afwisseling. Maak eens een podcast of video

✔ Een brede doelgroep? Kies dan voor ervaringsverhalen. Die zijn voor iedereen boeiend

✔ Een beeld zegt écht meer dan 1000 woorden. Denk dus vanaf het begin na over fotografie7 ADVIEZEN VOOR EEN JAARVERSLAG MET MEER IMPACT

Download onze whitepaper en ga direct aan de slag met de nieuwste inzichten en mogelijkheden voor jaarverslaggeving.

Download whitepaper