EEN VUURDOOP MET SNEEUWDOOP

De start van een nieuwe opdracht: het beheren van de corporate kanalen van Rijkswaterstaat. Op 1 april 2022 was het zover (nee, we maken geen grapje). Een team van online redacteurs van Sabel Communicatie ging aan de slag met een uitdagende, nieuwe opdracht.

Zij beheren vanaf nu de corporate kanalen van Rijkswaterstaat. Daaronder vallen de website (rijkswaterstaat.nl), alle socials (Twitter, Instagram, YouTube), de website ‘Werken bij RWS’ en het intranet. De werkzaamheden variëren van het bijhouden van liveblogs over bijvoorbeeld een storm en het interviewen van medewerkers voor het intranet tot het sleutelen aan de website.

De voorbereiding
Door deze samenwerking leerden we Rijkswaterstaat nóg beter kennen. Bijna iedereen heeft dagelijks met de organisatie te maken zonder daar bewust bij stil te staan. ‘Dagelijks rij ik in mijn auto over de snelweg en passeer ik diverse rivieren en kanalen’, zegt Anne-Meike, tekstschrijver bij Sabel Communicatie en onderdeel van het team.  ‘Zonder het werk van Rijkswaterstaat was dat allemaal niet mogelijk.’ Rijkswaterstaat is een organisatie die erg aanwezig is in ons dagelijks leven, en dat is wat het werken voor Rijkswaterstaat volgens Anne-Meike zo interessant maakt.

Het liep meteen (sneeuw)storm
Bij de start van de opdracht werden we direct flink op de proef gesteld. April doet wat-ie wil, en zo hing er op de eerste dag van de maand een sneeuwstorm in de lucht. Rijkswaterstaat nam dit niet met een korreltje (strooi)zout, dus we mochten gelijk hard aan de slag om alle berichten op de website te plaatsen. Als team hebben we met succes hard gewerkt, dus kom maar op met de volgende storm!

We kunnen best nog wat hulp gebruiken bij het beheren van de corporate kanalen van Rijkswaterstaat. Kom jij ons team versterken? Vacature online redacteur – Sabel Communicatie7 ADVIEZEN VOOR EEN JAARVERSLAG MET MEER IMPACT

Download onze whitepaper en ga direct aan de slag met de nieuwste inzichten en mogelijkheden voor jaarverslaggeving.

Download whitepaper