Personal storytelling: Overtuig met jouw verhaal

Overtuig met jouw verhaal! Bij Sabel geloven we dat iedereen een interessant verhaal heeft. En dat er kracht zit in het vertellen van dat verhaal. In een persoonlijke story- en sprekerstraining van twee dagdelen gaan we samen op zoek naar jouw verhaal. Ga aan de slag met personal storytelling; op zoek naar de trots op jezelf, op je vak en op de organisatie waar je werkt.

De training personal storytelling is een cadeau dat elke werkgever zijn medewerkers zou moeten gunnen. Samen met onze trainer ga je op zoek naar je eigen verhaal én leer je om dat verhaal goed over te brengen in een boeiende presentatie. Het resultaat? Je loopt met een compleet verhaal onder je arm de deur uit, vol trots en energie. En dat straalt af op de hele organisatie. Als je werkgever daar het nut niet van ziet, dan trakteer je toch gewoon jezelf? Drie argumenten.

1: Terug naar je passie

Ben je even kwijt waarom je doet wat je doet? Heeft de waan van de dag je passie ondergesneeuwd? Geen zorgen, samen blazen we het stof eraf en gaan we op zoek naar het gevoel dat je had toen je op deze plek werd aangenomen. Toen je koos voor juist die ene studie. Of toen je die overstap maakte die echt niemand aan zag komen maar die gewoon goed voelde. Je zult zien, met dat gevoel weer vers in je gedachten is het een makkie om je eigen verhaal te vertellen.

2: Presenteren kun je leren

Je kent vast die kriebel van onzekerheid die begint te knagen zodra iemand je vraagt om iets te presenteren. Onverwacht, als aangewezen vrijwilliger van een groepje tijdens een workshop. Of lang van tevoren, als je mag spreken op een congres voor een zaal vol vakgenoten. Geen zorgen, presenteren kun je leren. Juist de veilige, persoonlijke setting van deze één-op-ééntraining leent zich uitstekend voor oefenen. En schaven. En weer oefenen. Net zo lang tot je je nergens meer onzeker over voelt.

3: Vertellen is verwerken

Als je iets heftigs hebt meegemaakt in je leven, is het maken van een verhaal een goede manier van verwerken. Het brengt orde in de onrust die ingrijpende gebeurtenissen in je hoofd kunnen veroorzaken. In het ‘presentatiedeel’ van onze training leer je vervolgens hoe je stevig in je schoenen staat bij het presenteren van dat verhaal. Zo kun je voortaan zonder haperen aan de buitenwereld vertellen wat je hebt meegemaakt. Waardevol voor jou en je omgeving.

Over de drempel

Ja, presenteren is spannend. En voor het maken van een echt persoonlijk verhaal moet je met de billen bloot. Maar het is het waard. Durf jij ook je eigen verhaal te vertellen? Neem meteen contact op met Annelies om te praten over de mogelijkheden.7 ADVIEZEN VOOR EEN JAARVERSLAG MET MEER IMPACT

Download onze whitepaper en ga direct aan de slag met de nieuwste inzichten en mogelijkheden voor jaarverslaggeving.

Download whitepaper