Drie redenen om juist nu een podcast te maken

Zet je koptelefoon op en schraap je keel, want het is tijd voor een nieuwe podcast. Jouw podcast, welteverstaan. Weinig andere middelen bieden passender mogelijkheden om te communiceren in deze bijzondere tijd, dus laat het aftellen naar je eerste uitzending beginnen!

3. Laat je hart spreken
We hebben het allemaal gezien en we ervaren het elke dag. Deze ongewone tijden inspireren tot spontane uitingen van respect en waardering. Zelfgemaakte posters en banieren voor helden in de zorg, pizza’s met een kaartje voor thuiswerkende collega’s, creatieve harten onder de riem van familie en vrienden via Instagram en Facebook.

Dit is de tijd van het eerlijke en ongepolijste, het persoonlijke en ongefilterde – trefwoorden die ook stuk voor stuk van toepassing zijn op de betere podcast. Wat jij ter motivatie of geruststelling in de microfoon roept, rolt in huiskantoor of werkzolder precies zo inspirerend of juist zalvend uit de luidsprekers. Dus: spreek je uit en spreek het in.

2. Kom dichterbij in tijden van afstand
Juist in een tijd van verwijdering hebben we blijkbaar behoefte aan intimiteit. En dan hinten we niet op de verwachte geboortegolf, maar op de warmte van het medium radio. Een enthousiaste stem die ons opbeurt, een gesproken verhaal dat ons geruststelt, warme woorden om ons in te wentelen. De ogen dicht en de oren gespitst om te luisteren naar een medemens.

Worden we te emotioneel? Snel wat zakelijke cijfers dan. De Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO) bestudeert ons radioluistergedrag. En wat blijkt? Sinds de overheidsmaatregelen van kracht werden, zijn we meer naar de radio gaan luisteren. 6 procent in de eerste week, nog eens 7 in de tweede. We hebben én nemen kortom meer tijd om naar elkaar te luisteren.

1. Maak van je thuiskantoor een huisstudio
Het liefst zouden we je voor de opname van je podcast natuurlijk uitnodigen in onze studio. Daar is het niet alleen erg gezellig, we beschikken er bovendien over apparatuur waar audiofielen blij van worden. En met de microfoonstengels op standje maximaal zou die anderhalve meter afstand vast ook wel lukken.

Maar nu heel Nederland je kantoor is, is ook het hele land je studio. Met slimme maar toegankelijke apps maken we je podcast net zo eenvoudig op afstand. Jij achter jouw bureau, wij aan het onze, aftellen naar nul en … start! Onze producer maakt er vervolgens een fraai luisterpakketje van. Een feestje voor de oren én de harten van jouw doelgroep.7 ADVIEZEN VOOR EEN JAARVERSLAG MET MEER IMPACT

Download onze whitepaper en ga direct aan de slag met de nieuwste inzichten en mogelijkheden voor jaarverslaggeving.

Download whitepaper