Sabel Communicatie
Sabel Communicatie
30 januari 2017

Gastblog Arjan Wijnker: het waren twee fantastische weken

Daar ging ik dan, 40 jaar en op weg naar mijn stageadres. Ik wilde meer weten over het vak van tekstschrijver/redacteur m/v en Sabel Communicatie bood mij voor twee weken een bureau, een stoel en opdrachten. Zo kon ik het ambacht aan den lijve ondervinden. Zelf nam ik mee: een laptop, schrijfgerei en goede zin(nen). Dat laatste maak ik er zelf maar van, want zonder zelfvertrouwen geen succes natuurlijk.

Arjen_gastblog (1)

Op de eerste stagedag kon ik onmogelijk om een andere tekstschrijver heen, terwijl hij die dag fysiek niet eens aanwezig was. Hij was medewerker van de maand en aan de posters met zijn portret was geen ontkomen. Zelfs in het toilet staarde hij je trots en schaamteloos aan. Ik besefte dat deze eretitel, hoe goed ik mijn best in de komende twee weken ook zou doen, buiten mijn bereik lag. Medewerker van de halve maand was het hoogst haalbare. Maar daar had ik zelf ook nog nooit van gehoord.

Terugkijkend kan ik zeggen dat de twee weken voorbij zijn gevlogen. Toch was het lang genoeg om veel op te steken. Zo weet ik nu bijvoorbeeld dat de dinsdagen rampzalige treinreisdagen zijn. Die dag lijkt als een magneet te werken op stroomuitval, bommelders en springers. Verder weet ik nu weer dat goede koffie wel degelijk bijdraagt aan werkplezier en misschien zelfs productiviteit. En ten slotte trek ik de voor mij belangrijkste les: dat het schrijversvak is wat ik ervan verwacht en gehoopt had.

Langs deze weg wil ik alle Sabelmedewerkers bedanken voor de kans om een kijkje in de keuken te krijgen, en dan doel ik niet al te letterlijk op de gezamenlijke lunches, en voor de hartelijke ontvangst. Met zo’n mooie groep werknemers zal het de komende jaren dringen worden voor de nominaties ‘medewerker van de maand.’ Dank aan allen voor twee fantastische weken.

Arjan Wijnker