Arjen Wapenaar
Arjen Wapenaar
21 december 2016

Kerstverhaal voor UWV

Voor de kersteditie van het personeelsblad Jij&UWV vroeg UWV aan Sabel Communicatie om iets speciaals te bedenken en te maken. Geen magazine, maar één bijzonder verhaal dat draait om typische decemberthema’s als verzoening, vergeving, verandering en een nieuw begin. Thema’s die ook bij UWV en het dagelijkse werk passen.

fullsizerender-2

Dat lieten we ons geen twee keer zeggen. Het resultaat ligt er nu en wij zijn er bijzonder trots op.

‘Beloofd is beloofd, de ontdekkingsreis van Sjoerd en Rens’ is wat wij noemen een grafische novelle, geïnspireerd op klassiekers als Ollie B. Bommel en Kapitein Rob. Het is het meeslepende verhaal van tweelingbroers die elkaar na een dramatische avond uit het oog verliezen. Door de jaren heen komen ze erachter dat ze ook zichzelf zijn kwijtgeraakt. Vinden ze zichzelf en elkaar weer terug? Maken ze hun dromen waar? Worden ze wie ze zijn?

Arjen Wapenaar, Vincent Durivou en Johannes van de Bank van Sabel bedachten plot, personages en verhaallijn. Johannes en Vincent schreven vervolgens het verhaal uit. De prachtige illustraties zijn van de hand van Emanuel Wiemans; vormgever Marc van Meurs zorgde voor het fraaie geheel.

Medebepalend voor het eindresultaat was natuurlijk de goede samenwerking met de opdrachtgever, die het lef had voor dit idee en die ons de vrijheid en de ruimte gaf om een dergelijke bijzondere uitgave te realiseren. Dat maak je maar enkele keren in je loopbaan mee.

Deze editie ligt nu op de mat en onder de kerstboom bij 20.000 UWV-medewerkers. Hopelijk genieten zij bij het lezen net zo van de uitgave als wij van het bedenken en maken.