07 september 2015

Sabel Communicatie ontwikkelt nieuwe huisstijl Logeion

Sabel Communicatie ontwikkelde de nieuwe huisstijl van Logeion. De compleet nieuwe look-and-feel geeft uitdrukking aan de versterkte identiteit van de Nederlandse beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals; aan autoriteit, professionaliteit en veelkleurigheid. Aanleiding was de nieuwe ‘why’ van Logeion.

Nieuwe ‘why’, nieuwe huisstijl

In het voorjaar van 2011 zette Logeion een beweging in van vernieuwing en revitalisering van de club. ‘In feite hebben we onszelf compleet opnieuw uitgevonden’, aldus Ron van der Jagt, voorzitter van Logeion. Deze transitie is dit jaar inhoudelijk afgesloten met het samenvatten van missie, kerntaken en ambitie in een scherp geformuleerde ‘why’ van de organisatie.

De beroepsorganisatie wil een inspirerend platform zijn voor alle communicatieprofessionals in Nederland. Een netwerk en thuisbasis voor vakgenoten die werken aan hun ontwikkeling. ‘De oude huisstijl paste hier niet bij. Die was gedateerd en niet krachtig genoeg’, vertelt Michel van den Boogaard, art director bij Sabel Communicatie.

Van den Boogaard is het creatieve brein achter de nieuwe huisstijl. ‘Ik ontwierp een krachtig woordmerk dat zowel klassiek als modern oogt. Het sluit aan bij de lange staat van dienst en ervaring van Logeion, maar ook bij het streven naar innovatie. Het stijlelement in de hoek – de kapitale L – staat symbool voor de steun die Logeion is voor vele communicatieprofessionals.’

Logeion stationary

Geslaagde visuele vertaling

Logeion-voorzitter Ron van der Jagt: ‘Onze nieuwe visuele identiteit is helemaal van deze tijd en symboliseert de vernieuwing en vooruitgang die Logeion de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.’ Het werken met Van den Boogaard is Logeion goed bevallen. Corine Havinga, coördinator communicatie van Logeion: ‘In zo’n omvangrijk traject is een goede samenwerking cruciaal. Ik vond het ontwikkelingsproces van de nieuwe huisstijl inspirerend. Onze nieuwe huisstijl past bij het Logeion van nu. Fris en eigentijds.’