13 maart 2015

Intranet ‘Joost’ van Trans Link beste intranet van 2014

Trans Link heeft de internationale Kentico-award voor ‘Best Intranet’ gewonnen. Dit maakte Kentico op dinsdag 10 maart 2015 bekend. De jury is enthousiast over de gebruiksvriendelijkheid van deze digitale samenwerkomgeving, waar elke medewerker zelf eenvoudig werkgroepen aanmaakt en beheert. Sabel Communicatie ontwikkelde voor dit intranet het navigatiemodel, interactieontwerp en grafisch ontwerp.

Voor de medewerkers van Trans Link – het bedrijf achter de OV-chipkaart – is Joost een nieuwe werkplek, waar je snel de juiste collega’s en informatie vindt, en efficiënt samenwerkt. Translink gaf het daarom de naam ‘Joost’, een verwijzing naar ‘Joost mag het weten’.

Medewerkers worden beheerders

Werkgroepen beheren en autorisaties toekennen is niet langer een ontoegankelijke back-end-functionaliteit. Dat is nu gebruiksvriendelijk geïntegreerd, ook qua design. Hetzelfde geldt voor versiebeheer, en documenten uitchecken, bewerken in bijvoorbeeld MS Word, en weer inchecken.

Elke medewerker kan daardoor zelf eenvoudig werkgroepen aanmaken, leden toevoegen, en samen aan documenten werken.

Tegelontwerp

  • Intuïtief, modern ontwerp van Sabel Communicatie, gebaseerd op de designtaal van Windows 8 met ‘tiles’ (tegels) en horizontaal scrollen, geoptimaliseerd voor desktop én tablet.
  • Medewerkers delen zelf hun startscherm in. Met één druk op de knop kunnen zij o.a. pagina’s, widgets, snelkoppelingen, werkgroepen en documenten ‘vastpinnen’, zodat de meest relevante informatie meteen zichtbaar is.
  • TrueLime optimaliseerde de standaard zoekmodule Smart Search van Kentico met maatwerk-filters.

Nieuwsgierig geworden naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Bekijk de case over het intranet dat wij voor Trans Link maakten