Vacatureteksten voor Werken voor Nederland

De Rijksoverheid wil getalenteerde professionals werven en zich tegelijkertijd als aantrekkelijke werkgever profileren. Dit gebeurt onder de vlag van de rijksbrede arbeidsmarktcampagne Werken voor Nederland. Sabel Communicatie draagt bij aan het succes van deze campagne met onder meer advies, wervende vacatureteksten en organisatieprofielen.

Het Expertisecentrum Organisatie & Personeel (EC O&P) organiseert de gezamenlijke werving voor alle Rijksoverheidvacatures, onder meer via Werkenvoornederland.nl en landelijke media. Sabel Communicatie zorgt voor wervende, goed leesbare teksten die aansluiten bij de campagnestijl van Werken voor Nederland.

Schrijven en herschrijven

Helder, aantrekkelijk en vlot geschreven. Dat zijn de vacatureteksten op Werkenvoornederland.nl. Hiervoor nemen we vaak eerst flink wat ambtelijke functieomschrijvingen op de schop. Dit redactiewerk doen we altijd binnen 24 uur, voor meerdere vacatureteksten per dag. Naast vacatureteksten schrijven we ook andere teksten voor EC O&P, bijvoorbeeld organisatieprofielen. Ook die sluiten aan bij de campagnestijl van Werken voor Nederland. Meerdere van onze collega’s zetten zich dagelijks in om de uniformiteit van de arbeidsmarktcampagne van de Rijksoverheid te waarborgen.

Ondersteuning van binnenuit

Onder de Rijksoverheid vallen veel organisaties, met elk andere wervingsbehoeften. Het is dan ook een uitdaging om elke vacature zo te schrijven dat hij aansluit op de wervingsvraag en tegelijk bij de rijksbrede campagne past. Het is daarvoor van belang dat alle betrokken partijen begrijpen waarom voor de aanpak van Werken voor Nederland is gekozen en wat dat voor hun vacatures betekent. Sinds mei 2015 werken onze tekstschrijvers Sari Kramer en Annemieke van Ramshorst op detacheringbasis bij EC O&P om de verschillende rijksonderdelen advies te geven over hun vacatureteksten. Dit doen zij in samenspraak met EC O&P, HR-adviseurs en vacaturehouders. Dat zorgt voor een efficiënte en effectieve manier van samenwerken.

Meer weten over het succes van deze campagne