Slimme content voor Rijkswaterstaat

De juiste momenten aangrijpen om op grote schaal bewustwording en belangstelling op te wekken voor een ingrijpend bouwproject. Dat hebben we gedaan voor Rijkswaterstaat. De beloning: een gouden award bij de Grand Prix Content Marketing.

Voor het grootste weguitbreidingsprogramma van Rijkswaterstaat Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA) verzorgt Sabel Communicatie ruim 2,5 jaar alle content en beheer van het online bezoekerscentrum, waaronder social media. Van verhalen die lokale doelgroepen en weggebruikers raken, delen van verkeersinformatie tot het beantwoorden van publieksvragen. Mede dankzij het online bezoekerscentrum is de bekendheid bij omwonenden in drie jaar tijd gestegen van 65% naar 80%.

Doel: informeren en fascineren

Dit megaproject veroorzaakt veel bouw- en verkeershinder. Stakeholders, omwonenden en weggebruikers informeren we tijdig over hinder, het nut en de noodzaak van het project. Zo kweken we begrip op momenten dat er enorme verkeershinder ontstaat door deze werkzaamheden.

Gouden Award Content Marketing

Voor onze communicatiewerkzaamheden won Sabel Communicatie bij de Grand Prix Content Marketing 2016 een Gouden Award voor de beste strategie & uitvoering in de categorie ‘Not for profit’. Het leverde ook een nominatie op voor de ‘deelbekroning beste online platform’.

‘Aanvoelen wat er speelt en dit proactief doorvertalen naar slimme communicatie, daar waardeer ik Sabel Communicatie om.’ - Paul Knoester, omgevingsmanager A1/A6

Facts & figures

Online bezoekerscentrum

  • 1 miljoen bezoekers na 2,5 jaar
  • wekelijks 12.000 bezoekers
  • gemiddeld bezoek 2.15 minuten

Social media

  • Facebook:  427 berichten, 5.520 volgers, bereik meer dan 10.000
  • Twitter: 1.343 berichten, 2.765 volgers
  • Instagram: 297 berichten, 825 volgers
  • Youtube: 57 video’s, 1.400+ abonnees, ruim 1 miljoen keer bekeken. Toppers zijn twee video’s over de spoorbrug bij Muiderberg: 453.689 en 176.634 keer bekeken.

 

Michel regelt het. Bel of mail hem.

Hulp nodig bij contentmarketing?

Michel regelt het. Bel of mail hem.