Ontwikkelingsmaatschappij Utrecht: jaarbericht wordt brochure

Een jaarbericht dat ook gebruikt kan worden als corporate brochure: dat maakte Sabel Communicatie voor N.V. Ontwikkelings Maatschappij Utrecht (OMU). We adviseerden over het concept en verzorgden teksten, eindredactie, vormgeving en drukwerk.

Informeren en verantwoorden

Medewerkers van OMU gebruiken het jaarbericht bij het contact leggen met nieuwe partijen. Met het jaarbericht kunnen zij nieuwe contacten snel informeren over het werk van OMU. Daarnaast legt OMU met het bericht verantwoording af aan bestaande relaties. Wij vonden het daarom belangrijk het document handzaam vorm te geven. Op deze manier kunnen relaties het gemakkelijk mee naar huis nemen.

Belangrijke informatie op 6 A4’tjes

In het jaarbericht presenteert OMU de jaarrekening, komen medewerkers aan het woord en worden de belangrijkste projecten toegelicht. Sabel Communicatie selecteerde en formuleerde de informatie zorgvuldig, zodat het jaarbericht uiteindelijk op 6 pagina’s paste. Precies de goede lengte voor een corporate brochure.

Kwaliteit boven kwantiteit

We kozen bewust voor een klein document en keken daarom met een extra strenge blik naar alle teksten. Kort maar krachtig presenteerden we de informatie die voor bestaande en toekomstige klanten belangrijk is. Zo bedienden we twee doelgroepen tegelijk en op een toegankelijke manier.

Meer weten over jaarverslagen?