Korte film voor Rijkswaterstaat

2 miljoen burgers in Zuid-Holland houden droge voeten dankzij de Maeslantkering, de Hartelkering, de Hollandsche IJsselkering en de Haringvlietsluizen. Voor Rijkswaterstaat brachten we deze reuzen in beeld in een minidocumentaire.

‘Sabel heeft de trots en betrokkenheid van onze medewerkers met deze korte film goed weten te vatten. Toen we hem voor de eerste keer zagen, hadden we gewoon kippenvel’

Imposante reuzen

1953, het jaar van een van de grootste rampen in de vaderlandse geschiedenis, de watersnoodramp. Het was de aanleiding voor de aanleg van de Deltawerken. Rijkswaterstaat wilde vier van deze imposante reuzen en het team erachter eren met een korte film.

Voice-over

Om het nut en de noodzaak van de gigantische werken kort te duiden, verwerkten we archiefmateriaal over de watersnoodramp en de bouw van de keringen in de minidocumentaire. De teamleden brachten we als voice-over in beeld, zodat de kijker als het ware met ze meeloopt over het terrein.

Bekijk hier de video

Timelapse

Voor aanvang van het stormseizoen voert Rijkswaterstaat jaarlijks onderhoudswerkzaamheden uit aan de stormvloedkeringen. Die werkzaamheden eindigen altijd met een testdag. Tijdens die dag was onze filmcrew getuige van de indrukwekkende sluiting van vier keringen. Van de testsluiting van de Maeslantkering, een anderhalf uur durend schouwspel, maakten we een compacte timelapse met een reguliere camera, aangevuld met dronebeelden.

Omdat er in het luchtruim niet zonder toestemming mag worden gevlogen, onderhielden we voor de drone-opnames nauw contact met de verkeerstoren in Rotterdam.

‘Sabel heeft de trots en betrokkenheid van onze medewerkers met deze korte film goed weten te vatten. Toen we hem voor de eerste keer zagen, hadden we gewoon kippenvel!’

We hielpen Rijkswaterstaat bij het delen van hun trots over vier imposante Deltawerken en hun medewerkers. Ook hulp nodig bij het uitdragen van een trots gevoel? Sabel regelt het.

Bel Michel

Meer weten?

Bel Michel