Enexis: online platform voor storytelling

Netbeheerder Enexis positioneert zich als duurzame, betrouwbare en betaalbare partner op het gebied van energie. Haar kijk op de toekomst en kennis over innovatie deelt zij graag met stakeholders. Daarom ontwikkelde Sabel Communicatie voor Enexis een online platform voor storytelling.

Inzicht in de doelgroep

We organiseerden een workshopsessie met medewerkers van Enexis om inzicht te krijgen in de behoeften van de doelgroepen. Samen ontwierpen we 2 persona’s die deze doelgroepen vertegenwoordigen: Jean-Pierre, de bestuurder, en Paul, de beleidsmedewerker.

Jean-Pierre en Paul

Bij het ontwerpen van websitefuncties en het schrijven van content, hielden we steeds Jean-Pierre en Paul voor ogen. Zo leerden Jean-Pierre en Paul ons dat er behoefte was aan een eenvoudig te gebruiken dossierfunctie, waarmee platformgebruikers informatie kunnen bundelen en delen.

Inspireren met tekst, beeld en video

We kozen voor een magazineachtige opzet; een platform met thematisch geordende artikelen, video’s, infographics, aansprekende beelden en animaties. Bij elk thema schreven we een coverstory en enkele technische artikelen. Bovendien lieten we in onze video’s de innovatie-experts zelf aan het woord. Zo creëerden we een inspirerend platform voor alle stakeholders van Enexis.

Neem contact op met Chantal

Meer weten?

Neem contact op met Chantal